matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica
szymmm:
jak obliczyc taka granice: lim
x→0
+
(ln
1
x
)
x
30 gru 12:30
aga116:
lim
x→0
+
(ln
1
x
)
x
=lim
x→0
+
e
ln(ln
1
x
)
x
=e
lim
x→0
+
xln(ln
1
x
)
ln(ln
1
x
)
lim
x→0
+
xln(ln
1
x
)=lim
x→0
+
1
x
1
x
=t
ln(lnt)
lim
t→
∞
=... dalej d'hospital
t
30 gru 14:34