Kolejna pochodna
Prosiak: Oblicz pochodną funkcji:
f(x)= tg
32x
Poproszę w miarę po kolei
30 gru 12:13
30 gru 12:14
Marcin W: funkcja zlozona
z=k
3
k=tg y
y=2x
wg mnie:
| | 1 | |
pochodna: 3tg22x* |
| *2 |
| | cos22x | |
30 gru 12:17
Marcin W: i znowu się wyrwałem hhehe sorka jack
30 gru 12:19
Jack:
spoooko
30 gru 12:23
justyna: dlaczego tam jest 1/ cos
2 2x
30 gru 17:47
PIOTR: bo wzor na tangensa to:
ale zamiast x musisz wstawic 2x
tg
32x
30 gru 17:58
PIOTR: to jest funkcja zlozona
30 gru 17:59