matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka podwójna
agata:
3 3−x ∫ ∫ xydydx= 2 0 3 3 3
(3−x)
2
(9−x
2
)
2
(9x−x
3
)
∫ [x *
] dx = ∫[x *
]dx = ∫
] =
2
2
2
2 2 2
9
x
2
1
x
4
=
*
−
*
2
2
2
4
9
9
1
81
=
*
−
*
−
2
2
2
4
9
4
1
16
25
(
*
−
*
=
2
2
2
4
8
Gdzie jest błąd bo ja nie widzę
30 gru 11:53