matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
??
Alicja:
Rozwiaz rownanie
3
x
11−x
+
=
x
2
−1
x−1
x+1
30 gru 00:32
Eta:
1/ założenia : x ≠1 i x ≠ −1 to; x€R\ {−1,1} x
2
−1= ( x−1)(x+1) zatem równanie możemy pomnożyć przez ( x−1)(x+1) 3+x( x+1) = (11−x) (x−1) dokończ, pamiętaj o założeniach powodzenia
30 gru 00:38
Alicja:
dziekuje
teraz dam rade
30 gru 00:39