matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie trygonometryczne
bambi:
π
2π
π
sin
2
(x+
)=sin(x−
)*sin(x+
)
3
3
3
30 gru 00:15
Godzio:
π
2π
π
sin
2
(x +
) − sin(x −
) * sin(x +
) = 0
3
3
3
π
π
2π
sin(x +
)( sin(x +
) − sin(x −
) ) = 0
3
3
3
w nawiasie skorzystaj ze wzoru na różnicę sinusów
30 gru 00:17