| 1 | ||
1) ∑ | ||
| (2n−1)(2n+1) |
| 1 | ||
2) ∑ | ||
| n(n+3) |
| 3n+2n | ||
3) ∑ | ||
| 6n |
| 3n+3n | 1 | |||
c) ∑... ≤∑ | =∑2*( | )n=<∞ | ||
| 6n | 2 |
| 1 | 1 | 1 | 1 | |||||
∑ | = | + | + | +... = | ||||
| (2n−1)(2n+1) | 1*3 | 3*5 | 5*7 |
| 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | ||||||
1− | + | − | + | + | −... =1
| |||||
| 3 | 3 | 5 | 5 | 7 |
| 1 | A | B | |||
= | + | ||||
| n(n+3) | n | n+3 |
| 1 | A | B | 1 | 1 | |||||
= | + | = | − | ||||||
| n(n+3) | n | n+3 | 3n | 3n+9 |
| 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | ||||||||
− | = | − | + | − | + | − | +
| ||||||||
| 3n | 3n+9 | 3 | 12 | 6 | 15 | 9 | 18 |
| 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | ||||||||
+ | − | + | − | +...= | + | + | = ileś−tam | |||||||
| 12 | 21 | 15 | 24 | 3 | 6 | 9 |