matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
urposzczenie wyrażenia
ela:
UPROŚĆ WYRAŻENIE (1−1/4)(1−1/9)*...*(1−1/n
2
)
29 gru 20:48
Godzio:
1
1
1
1
1
1
(1 −
)(1 +
)(1 −
)(1 +
)....(1 −
)(1 +
) =
2
2
3
3
n
n
1
3
2
4
3
5
n − 1
n + 1
*
*
*
*
*
* ... *
*
=
2
2
3
3
4
4
n
n
1
n + 1
n + 1
*
=
2
n
2n
29 gru 21:37
ela:
bardzo dziękuję
29 gru 22:07