n
zuzzzzzz: to jest dobrze?

y=x+5
x
2+y
2=13
x
2+(x+5)
2=13
x
2+x
2+10x+25=13
2x
2+10x+25−13=0
√Δ=2
x
1= −3,5 x
2=−1,5
podstawiam do :
y=x+5
x=−3,5 dla y=1,5
x=−1,5 dla y=3,5
29 gru 19:01
bart: x cos nie tak.. x=−2 i x=3
29 gru 19:05
bart: do wzory bierzesz −b a nie −c
29 gru 19:06
zuzzzzzz: zastanawialam sie co co chodzi −b i − c teraz wiem, rzeczywiscie wyszlo tak jak mowisz
29 gru 19:08
bart: inaczej, wzielas do wzoru Δ a nie √Δ
29 gru 19:09
bart: teraz sie pytaj Godziow, trivial'ow itd, bo ja ide na bajabongo
29 gru 19:10
zuzzzzzz: wzielam −b ale wstawilam Δ zamiast
√Δ
29 gru 19:11
zuzzzzzz: no tak
29 gru 19:12