matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rownanie
zenon:
Wykaz ze rownanie 4(x
3
−1)=x
2
−4x−3 ma tylko jedno rozwiazanie
29 gru 18:38
bart:
4x
3
−x
2
+4x−1=0 (x
2
+1)(4x−1)=0
1
z I nawiasu nie otrzymujemy nic a z drugiego x=
4
29 gru 18:45