..
Kasiaa: mam kilka pytań dotyczących Matematyki i potrzebna osoba która zna i umie wytłumaczyć.
29 gru 17:36
Grześ: Pisz pytania czy jakie masz wątpliwości. Pełno osób siedzi na forum, to napewno pomoże
29 gru 17:38
Kasiaa: chodzi i potęgowanie i pierwiastkowanie
29 gru 17:39
Trivial: Jakieś konkretne pytanie?
29 gru 17:39
Kasiaa: dam taki troszkę głupi przykład ok.
18 3 * 16 3
i czy u{1} {8} nie potęgujemy ?
czy co?
29 gru 17:41
29 gru 17:42
Trivial:
Jeżeli to jest:
| | 1 | | 1 | |
( |
| )3 * 163 to możemy zapisać: ( |
| *16}3 = 23 = 8. |
| | 8 | | 8 | |
a
x*b
x = (ab)
x
29 gru 17:42
Grześ: Zależy. Jeśli chodzi o zapis poprawny, to:
| | 1 | | 13 | | 1 | |
Bo na przykładzie |
| 3 może być równy |
| = |
| |
| | 8 | | 8 | | 8 | |
Rozumiesz

Konieczne jest branie w nawias ułamków
29 gru 17:43
Grześ: A reszta dopowiedziana przez
Traviala
29 gru 17:44