Rozwiąż równania wykładnicze:
Magda: Rozwiąż równania wykładnicze:
1. 55x+22 * 5−2x = 570−13x * 5−32
2. 3x2 +2 = 33x
3. (127 * √3)x = 27* 93−2x
4. 4x − 6*2x + 8 =0
29 gru 17:13
Marcin W: 2)
x2−3x+2=0
x=1 lub x=2
29 gru 17:26
Marcin W: 4)
za 2x=t, t≥0
t2−6t+8=0
Δ=4
t1=2 lub t2=4
2x=2 lub 2x=4
x=√2 lub x=−√2 lub x=2 lub x=−2
29 gru 17:28
Marcin W: 1)
53x+22=538−13x
3x+22=38−13x
16x=16
x=1
29 gru 17:30
Grześ: (3
−3*3
1/2)
x=3
3*3
6−4x
3
−2 1/2x=3
9−4x
x=6
29 gru 17:31
Marcin W: 3)
3−2,5x=33*36−4x
3−2,5x=39−4x
−2,5x=9−4x
1,5x=9
x=6
29 gru 17:33
Meg: 5−x=2x
11 sty 23:37
Meg: 5+x=2x
11 sty 23:38
ICSP: graficznie.
11 sty 23:41