Napisz w postaci jednej potęgi:
Gosia: Napisz w postaci jednej potęgi:
a) √2 * 3√4 * 8−13
b) 16 13 * 4√2 * 32
c) (13)34 * (181)−2
29 gru 17:01
Godzio:
n√am = am/n
29 gru 17:02
Gosia: Proszę czy toś mógłby to rozwiązać ?
29 gru 17:47
Jack:
pozamieniaj wszystkie wyrażenia na potęgi 2
29 gru 17:49
Godzio:
√2 = 21/2
3√4 = 3√22 = 22/3
8−1/3 = 23 * (−1/3) = 2−1
21/2 * 22/3 * 2−1 = 21/2 + 2/3 − 1 = 21/6 6√2
29 gru 17:49
yu6i: 16*32*24*83=zapisz to w postaci jednej potęgi
13 wrz 20:08
Eta:
an*am *ak= an+m+k
24*25*24*29= 2(......)
13 wrz 20:10