..
bart: podaj interpretacje geometruczna ukladu i znajdz wszstkie pary liczb calkowitych spelniajacych
ten uklad.
{|x|=|y|−x
{|x|+|y|≤2
Wręcz uwielbiam takie zadania
29 gru 16:56
Marcin W: narysuj sobie i podasz łatwo pary liczb
29 gru 16:57
Marcin W:
29 gru 17:02
bart: |y|=|x|−x
i |y|≤2−|x| mam narysowac?
29 gru 17:08
Marcin W: nom narysowalem Ci szkic
29 gru 17:09
bart:
29 gru 17:10
bart: dla mnie |y|=|x|−x to jest to
29 gru 17:10
Jack:
zle przekszatałciłeś równanie.
29 gru 17:11
bart:

no moze takie cos
29 gru 17:11
bart: taaa. zle

ja jebe
29 gru 17:12
bart:

czyli teraz takie cos
29 gru 17:13
bart: a przeciez Ty to narysowales

dobra, juz nic
29 gru 17:13
Marcin W: no właśnie... chyba ze wyjaśnić ci jak to narysować ?!
29 gru 17:17
bart: i rozwiazania sa na zewnatrz nie?
29 gru 17:19
Marcin W: wewnatrz kwadratu ale koniecznie lezace na prostych czerwonych czyli (0,0) spelnia tylko
29 gru 17:20
bart:

czemu nie bierzemu pod uwage tej linii?
29 gru 17:26
bart: a nie (0,0) (−1,0) (−2,0)?
29 gru 17:31
Marcin W: mój błąd spiesyzlem sie oczywiscie te pkty tez spelniaja równanie
|y|=|x|+x wiec poprawisz sobie
29 gru 17:38
bart: dzieki wielkie
29 gru 17:39