calka
Aska : kolejna calka
∫x3 cosx dx = u =x3
du = 3x2 dx
∫ dv=cos x dx
v = − sin x
i co dalej z tym zrobic .... zvbliza mi sie kolokwium z calek a ja wogule tego nielapie
pomocy ..,.,.
29 gru 15:55
Godzio:
∫x3cosx = x3 * (−sinx) − ∫3x2(−sinx) = −x3sinx + 3∫x2sinx i teraz znowu powtarzasz ten
etap dopóki nie pozbędziesz się x
29 gru 15:57
Aska : ja niewiem o co w tym chodzi ... poddaje sie ... mnie to przerasta ,... niewiem o tu jest
zrobione .....
sa na to jakies wzory reguly skad wiesz ze to tak am byc ....
29 gru 16:05
29 gru 16:10