uproscic wzor i narysowac wykres i wyznaczyc dziedzine
slawas: | | x+1 | |
musze uproscic wzor f(x)= |
| |
| | x+1 | |
29 gru 14:52
Godzio: f(x) = 1
29 gru 14:56
slawas: ale nie wiem skad co sie wzielo tak to rusze z reszta zadan
29 gru 15:02
Godzio:
| wyrażenie | |
| = 1 |
| to samo wyrażenie | |
29 gru 15:06
ac: dziedzina x≠−1
29 gru 15:07
ac: wykresem jest prosta bez punktu
29 gru 15:07
slawas:

tak wygląda
29 gru 15:17
Godzio:
29 gru 15:19
slawas: wlasnie sie zastanawialem jak to mozna bez punktu narysowac dzieki bardzo jescze raz
29 gru 15:26
slawas: a wykres do funkcji f(x)=x2x
29 gru 15:57
slawas: bedzie podobny
29 gru 15:58
Jack:
tak, to będzie prosta y=x, ale bez 0.
29 gru 16:09
slawas: dzięki
29 gru 16:13
paulina: oblicz:a,b,c,d f(x)=x2−1x−1
29 gru 16:20
paulina: A(99,a) B(b,99) C(0,c) D(d,0) do tych punktów
29 gru 16:22
Jack:
Najpierw sobie uprość wyrażenie. Potem, wiedz, że pierwsza współrzędna punktu to x, wiec
wstawiasz i liczysz.
29 gru 16:23
paulina: czyli uproszczone wyrazenie to takie: x−1
29 gru 16:28
adi: po uproszczeniu będzie x+1
29 gru 16:37
paulina:

o co chodzi w tym zadaniu? dany jest wykres funkcji f. naszkicuj wykres,wyznacz dziedzine, i
zbiór wartosci funkcji: f1(x)=f(x)+1, f2(x)=f(x)−2, f3(x)=f(x+4) , f4(x)=f(x−3).
a)f:<−3:4>→R
29 gru 18:20
paulina: rysunek nalezy do przykładu a
29 gru 18:22
jnkjjjk:
11 gru 23:18