matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
??
Kasia:
Sprowadz do najprostszejpostaci:
nie wychodzi
pomóżcie
a
b
+
=
a−b
b−a
29 gru 13:55
Aga :
a*(b−a)+b*(a−b)
(a−b)*(b−a)
ab−a
2
+ab−b
2
ab−a
2
−b
2
+ab
2ab−a
2
−b
2
to chyba 1 będzie?
2ab−a
2
−b
2
29 gru 14:01
Kasia:
a(b−a)+b(a−b)
ab−a
2
+ba−b
2
2ab−a
2
−b
2
mam tak
=
=
=
(a−b)(b−a)
ab−a
2
−b
2
−ba
−a
2
−b
2
29 gru 14:02
Kasia:
ok mam blad dziekuje
zawsze musze pomylic znaki
29 gru 14:04