matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
??
Kasia:
? Sprowadz do najprostrzej postaci: zrobilam tak:
x3+3x2−2x−6
x2−2
=
x2(x+3)−2(x−3)
x2−2
i tu nie jestem pewna co dalej
29 gru 13:18
magda:
x
2
(x+3)−2(x+3)
(x
2
−2)(x+3)
=
=x+3
x
2
−2
x
2
−2
29 gru 15:14