??
Kasia: Sprowadz do najprostrzej postaci:
zrobilam tak:
x3+3x2−2x−6x2−2=
x2(x+3)−2(x−3)x2−2 i tu nie jestem pewna co dalej
29 gru 13:03
Kasia: 
Kasia: Sprowadz do najprostrzej postaci:
zrobilam tak:
x3+3x2−2x−6x2−2=
x2(x+3)−2(x−3)x2−2 i tu nie jestem pewna co dalej
29 gru 13:17
Aga : Kasia jak napiszesz dużą literę U jak będziesz chciała napisac ułamek to wyjdzie większy i
czytelniejszy
29 gru 13:22
Jack:
jak wyciągniasz w liczniku x−3 przed nawias, coś się ładnie skróci...
29 gru 13:23
Kasia:
Sprowadz do najprostrzej postaci:
zrobilam tak:
| x3+3x2−2x−6 | | x2(x+3)−2(x−3) | |
| = |
| i tu nie jestem pewna co dalej
|
| x2−2 | | x2−2 | |
ok

29 gru 13:24
Jack:
nie powiedziałem ale... znaki w drugim nawiasie w liczniku się nie zgadzają.
29 gru 13:25
Trivial: Tam jest błąd.
| x3 + 3x2 − 2x − 6 | | x2(x + 3) − 2(x + 3) | |
| = |
| = |
| x2 − 2 | | x2 − 2 | |
| | (x + 3)(x2 − 2) | |
= |
| = x + 3. |
| | x2 − 2 | |
29 gru 13:26
Kasia: faktycznie teraz widze, dziekuje Jack
29 gru 13:26
Kasia: tobie rowniez Trivial
29 gru 13:27
Jack:
29 gru 13:27
Trivial:
29 gru 13:29