matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wzory skróconego mnożenia
M:
Uprość wyrażenie:
3
√
1−27*
3
√
26
+9*(
3
√
26
)
2
+
3
√
26
29 gru 11:50
R.W.17l:
najlepiej zamieniać tak 27=3
3
9=3
2
3
√
26
=26
1/3
3
√
26
)
2
=26
2/3
(1−3
2
(3*26
1/3
+26
2/3
))
1/3
+26
1/3
nie wiem czy to coś da więcej, ale może warto tak popatrzeć
29 gru 12:43