matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pochodną
Aga:
g(x) = e
2z
+e
−2z
/e
z
−e
−z
29 gru 09:01
Aga:
g`(x)=f`(x)/h`(x)=
f`(x)*h(x)−h`(x)*f`(x)
h(x)
2
29 gru 09:05
Aga:
(e
2z
)` = e
2z
?
29 gru 09:07
Aga:
(e
2z
)` = e
2z
*2?
29 gru 09:17
Trivial:
(e
2z
)' = e
2z
*2
29 gru 10:14