f
zuzzzzzz: −x+5 dla x <1
funkcja f okreslana jest wzorem f(x)={
2x+2 dla x ≥ 1
ile miejsc zerowych ma ta funkcja.
28 gru 21:50
Eta:
niema miejsc zerowych
28 gru 21:52
Eta:
sorry nie ma
28 gru 21:53
zuzzzzzz: ale ja nie wiem jak to obliczyc , mozesz mi jakos podpowiedziec?
28 gru 21:54
zuzzzzzz: prosze, nie zostawiaj mnie, pomoz
28 gru 21:57
Eta:
miejsce zerowe jeżeli jest,to musi należeć do zadanego przedziału ( dziedziny)
−x+5=0 dla x <1
x= 5 >1 .... odpada
dokończ następne podobnie
28 gru 21:59
zuzzzzzz: o jej, dziekuje

kochana jestes
28 gru 22:01
Eta:
28 gru 22:06