matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz równania i nierówności
monika:
log(x+3)−log 0,5=2 log(x−2)
28 gru 21:09
Eta:
Równanie widzę, nierówności nie widzę
1
o
założenia: x+3 >0 i x−2 >0 => x>2 log[(x+3):0,5]= log(x−2)
2
2(x+3)= (x−2)
2
rozwiąż to równanie, uwzględnij założenie i podaj właściwą odp.
28 gru 21:24
monika:
wielkie dzięki o to mi chodziło
28 gru 21:27