matematykaszkolna.pl
To nie zadanie. Tomek.Noah: Wiem ze forum sluzy do umieszczania zadan ale mam problem z ktorym nie moge sobie poradzic a mianowiscie studia. Lubie matematyka i chcialbym poszerzac swoje wiadomosci w tej dziedzinie idac na studia matematyczne ale jak to czasem bywa ze ktos ma odmienne zdanie i tak wlasnie jest w mojej rodzinie... wola zebym poszedl na inne studia (gdzie nie powiem wieksza bedzie za to kasa w zawodzie, ale mnie ten kierunek nie interesuje) pytanie jest ode mnie czy isc tam co lubie robic czy moze tam gdzie bede mial zalozmy o 4 razy wieksza wyplate w zawodzie?
28 gru 20:15
Jack: Skąd niby wiesz w jakim zawodzie dostaniesz 4 razy wiecej? Przcież to się co chwila zmienia. Po 3 latach matematyki mozesz sobie wybrać inny kierunek. Poza tym w trakcie studiów dopiero dowiesz się, co Cie tak naprawdę interesuje... Tak czy siak radziłbym Ci iść za głosem "serca" niż "rozumu" (czyli za tym co Cię interesuje, a nie za tym co da złote góry) emotka
28 gru 20:18
bart : pewien gosc tez nam mowil, ze w liceum "kochal matematyke", wiec poszedl na czysta matme na studia, bo nie wyobrazal sobie innego zawodu.. jest moim nauczycielem "nauczycielem!"
28 gru 20:35
Eta: Tomek Gdyby Twoi rodzice chcieli Cię ożenić z kobietą której nie kochasz! motywując,że jest bogata emotka......... to jaką podjąłbyś decyzję?
28 gru 21:13
essh: a ja powiem, że na kazdych studiach technicznych masz duzooo matmy emotka i kasiora niezla xD haha jak lubisz mate to ruszaj w tym kierunku emotka na chwile obecna co do tej 'kasiory' to jak bedziesz obrotny to w kazdym zawodzie mozesz ładnie zarobic a jak nie bedziesz to mozesz byc mgr inz czy jakis inny docent i to Ci nic nie da emotka
28 gru 21:13
Tomek.Noah: Eta nie oto chodzi tylko mam dylemat teraz co wybrac, nie chodzi mi oto ze nie potrafie zdecydowac sam za siebie tylko teraz wrac z wybraniem kierdunku ksztaltuje sobie przyszlosc, prawda?
28 gru 21:26
bart: jest ktos z was z PWr?
28 gru 21:29
Godzio: Niedługo będzie mam nadzieję
28 gru 21:29
Tomek.Noah: ogarnai ktos jakies jest branie na UJ matematyka teoretyncza?
28 gru 21:31
Trivial: Proponuję poszukać na gógl'.
28 gru 21:33
Jerzy: nie
28 gru 21:34
bart: na co idziesz Godzio?
Tomek.Noah: nie ma (chyba)
Godzio: ja na matmę
28 gru 21:36
Trivial: Co można robić po matmie?
28 gru 21:37
bart: być nauczycielem
28 gru 21:38
bart: tez nie ogarniam po co ludzie ida na matme czy fize o.O
28 gru 21:39
Godzio: Albo być nauczycielem albo pracować w firmach statystycznych jest kilka opcji (albo jak Dutkiewicz zostać prezydentem − on także skończył matematykę )
28 gru 21:39
Eta:
28 gru 21:41
Trivial: Godzio będzie nauczycielem! Ech, pewnie wyżyje się na swoich uczniach za swoje niepowodzenia.
28 gru 21:42
bart: Trivial Ty gdzie chodzisz?
28 gru 21:43
Trivial: Studiuję informatykę.
28 gru 21:44
Eta: Na "dziewczyny"
28 gru 21:45
Godzio: Na korepetycjach można też nieźle dorobić emotka zwłaszcza jak jesteś dobry, jak słyszę czasem że niektórzy biorą 50 zł za godzinę to aż chce się być dobrym emotka Po za tym ja tam lubię uczyć także to nie jest dla mnie żaden problem
28 gru 21:46
bart: ja tam cos czuje, ze jak pojde na ten kierunek, ktory chce, to po roku bede mial dosc matmy
28 gru 21:47
essh: po co korki jak mozna tutaj napisac
28 gru 21:47
Trivial: Nie musisz iść na matmę, żeby dawać korepetycje z matmy.
28 gru 21:48
Trivial: Na co chcesz iść, bart?
28 gru 21:48
Godzio: Wiem ale ja siebie widzę tylko w roli nauczyciela emotka
28 gru 21:49
bart: Geodezja i kartografia na PWr
28 gru 21:50
Trivial: To i tak pewnie nie będziecie mieli takiego hardcore'u z matmą jak tu.
28 gru 21:51
bart: "tu"?
28 gru 21:52
Trivial: Tak, tu! Na moim wydziale, którego nazwy nie określę.
28 gru 22:06
bart: no ja wlasnie nie lubie takich zadan jakie Ty tu robisz.. wole takie "z zycia wziete"
28 gru 22:12
Trivial: A jakie zadania ja tu robię? emotka
28 gru 22:19
Basia: Godziu można jeszcze zostać na uczelni i pracować naukowo. Fortuny na tym nie zbijesz, ale na w miarę przyzwoite życie da się zarobić (no trzeba trochę dorabiać), za to jaka satysfakcja....
28 gru 23:47
Tomek.Noah: ale zeby zostac na uczelni to chyba trzeba sie wybiajc od innych umiejetnosciami ?
28 gru 23:49
Tomek.Noah: Dlatego o zyciu naukowym to mysle zeby na Uj matematyka teoretyczna polecam do przeczytania o tym wydziale ciekawe rzeczy
28 gru 23:49
Basia: Tomek.Noah a spróbowałeś się zorientować co to jest matematyka ? Bo to czego się uczycie w szkole nie daje o matematyce zbyt wielkiego pojęcia. Poczytaj coś z zakresu algebry abstrakcyjnej, teorii mnogości, teorii mocy i przekonaj się czy to Ci się spodoba.
28 gru 23:54
Trivial: Basiu, pracujesz naukowo? emotka
28 gru 23:55
Basia: pracowałam, ale od tego czasu sporo wody w Wiśle upłynęło
28 gru 23:58
Gustlik: Do Barta: Ja jestem po PWr, mogę Ci coś doradzić.
29 gru 00:01
bart: dziala juz u was Geodezja i Kartografia czy dopiero o 2011?
29 gru 00:03
Gustlik: Bart − szczerze mówiąc − tego nie wiem, musisz poszukać w necie. Mogę natomiast coś doradzić na temat matmy i fizy na PWr.
29 gru 00:33
Student z Krakowa: No i" studiujecie" (przynajmniej poniektórzy) tę matematykę,kombinując jak mała gnida(jakiś sanitariusz psychiatryczny,czy medialny tatuś),pieprząc bzdury na pohybel TV i powielając mity o zdobywaniu wykształcenia,zamiast "uciekać" na modelowy Zachód,kopiąc ten śmierdzący " Protektorat Czech i Moraw"
29 gru 10:59
essh: a jakie to mity ?
29 gru 11:58
infa UWr: matma na PWr nieeeee! świetny wydział matematyki −> UWr!
29 gru 14:17
infa UWr: Tomek.Noah: po jakch studiacj uwazasz, ze zarobisz 4x wiecej niz po matmie
29 gru 14:19