matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pochodną
Aga:
k(x)=(x
2
+x−3)*arcsinx*lnx, jak mam f`(x)*g`(x) to luz ale co jak mam trzy funkcje?
28 gru 18:57
Jack:
Taki wzorek można wykorzystać. (f*g*h)' = (f*g)'*h + f*g*(h)'=(f'*g+f*g')*h+f*g*(h)'=f'*g*h+ f*g'*h *f*g*h'
28 gru 19:30