matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całki
zenek:
mm pytanie jak obliczyć takie cosik
∫ 9 ∫ (−x
2
+ 12x − 17)dx ∫ 3
28 gru 17:18
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/2113.html
∫ f(x)dx= F(x) + C b i ∫ f(x)dx= F(b)−F(a) a Proponuję wziąć się porządnie do nauki .....powodzenia
28 gru 17:53
Domin:
∫9 = 9x + C ∫3= 3x + C
28 gru 17:54
Eta:
Dodam jeszcze,że to jest całka oznaczona, a nie
"takie cosik"
28 gru 17:55