zad/ W barku stoją 24 jednakowe butelki wina, z których 8 jest pustych, 5 pełnych
i 11 wypełnionych do połowy. Należy zarówno butelki , jak i wino podzielić
między 3 osoby tak, aby każda otrzymała równą ilość butelek z jednakową łączną
zawartością w nich wina. Podaj wszystkie możliwe warianty takiego podziału.
Uwaga: Przelewać wina z butelki do butelki nie wolno

Nie wiem czy da się to "ręcznie" policzyć, pomyslę
| 11 | 21 | |||
Łącznie wina: 5 + | = | |||
| 2 | 2 |
| 21 | 7 | 1 | ||||
Wina na jedną osobę: | = | = 3 | ||||
| 6 | 2 | 2 |
nie wiem czy istnieje istotnie inny rozdział. Istnieje?
Sytuacja (0): musimy dopasować (2) i (3).
Sytuacja (1): musimy dopasować (1) i (3).
Sytuacja (2): musimy dopasować (2) i (1) lub (0) i (3).
Sytuacja (3): musimy dopasować (0) i (2) lub (1) i (1).
Zbiory rozwiązań:
{0, 2, 3}, {1, 1, 3}, {2, 2, 1}, {2, 0, 3}, {3, 0, 2}, {3, 1, 1}
Usuwamy te same:
{0, 2, 3}, {1, 1, 3}, {2, 2, 1}
Możliwości jest 3.
Coś zgubiłem, ale wyszło.
Udanego sylwestra!