pocodna
niewiem: prosta pochodna typu 2+2
z'=(
√1x)
'=((x
−1)
0.5)
'=(x
−0,5)
'=−
12x
−1.5
dobrze ona jest zrobiona? jezeli nie to gdzie jest blad bo w odpowiedziach jest ze wynik z tej
pochodnej to :
28 gru 13:26
Jack:
dobrze masz

Te wyniki są identyczne oczywiście.
28 gru 13:27
niewiem: a mogl bys pokazac jakie przeksztalcenie zostalo wykonane by dojsc z jednego wyniku do
drugiego? bo mi za chiny nie chce wyjsc
28 gru 13:36
Jack:
| √x | | x1/2 | |
| = |
| =x1/2−2=x−1,5
|
| x2 | | x2 | |
Czyli wszystko wygląda tak: (*)'= −1/2 * x
−1,5
28 gru 13:38
niewiem: wielkie dzieki takie to teraz proste sie wydaje
28 gru 13:47