Oblicz
Daniello : Miał bym olbrzymią prośbę do osób pomagających w zrozumieniu zadań na tym forum, a mianowicie
chciał bym prosić o rozpisanie jakiegoś schematu jak się rozwiązuje tego typu zadania, bo w
internecie znajduje gotowe rozwiązania tych przykładów, aczkolwiek gubię się w tym i wolał bym
przyswoić jakiś schemat na liczbach a,b,c...itd.
[(5−31/2)1/2+(5+31/2)1/2]2
(√2−√3−√2+√3)2
27 gru 23:28
Eta:
zastosuj wzory:
1/
(a+b)2= a2+2ab+b2
(a−b)(a+b)= a2−b2
a= (5−31/2)1/2 b= (5+31/2)1/2
2/
(a−b)2= a2−2ab +b2
(a−b)(a+b)= a2−b2
a= √2−√3 b= √2+√3
28 gru 00:10
Daniello : Dziękuję
28 gru 02:18