matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
PILNE
O.:
która z liczb jest większa: 5log
9
2+ 2 log
9
1
4
czy log
9
2 proszę o rozwiązanie, krok po kroku! z góry dziękuję
27 gru 23:12
Eta:
5log
9
2+2log
9
1
4
= 5log
9
2+2log
9
2
−2
= 5log
9
2−4log
9
2=...... wniosek: .......
28 gru 00:00