??
CJ: Znajdz pierwiastki wielomianu W(x) i okresl ich krotnosc:
a) W(x)=(x+2)(x−4)
2(x−5)
3
b) W(x)=x
4+6x
3+9x
2
c) W(x)=(x+1)
5+(x+1)
4
I o co w tym w ogole chodzi


27 gru 21:53
CJ: Jak okresla sie krotnosc, a jak szuka sie pierwiastkow wielomianu
27 gru 21:56
Trivial: Pierwiastków szuka się w Google, a krotność to liczba wyszukanych stron.
27 gru 22:02
Bogdan:
To jest jak widać II klasa szkoły średniej, czyli jedenasty rok nauki matematyki.
Po zdziwieniu CJ wyrażonym słowami: "o co w tym w ogóle chodzi?" trudno oprzeć się
wrażeniu, że te ponad 10 lat nauki zostały stracone.
27 gru 22:14
zenon: CJ wiesz co to znaczy wyznaczyc miejsca zerowe?
27 gru 22:14
bart: w koncu pojazd po kims.. juz mysallem, ze wy nie macie ludzkich odruchow
27 gru 22:17
CJ: wiem
27 gru 23:06