Oblicz pole kwadratu
zenon:

Pole zacieniowanej figury jest równe 1. Oblicz pole kwadratu ABCD
27 gru 17:44
27 gru 17:47
27 gru 17:47
bart: a2−π0,24a2=4
a2=4/1−0,25π
27 gru 17:48
bart: 0,25 mialo byc
27 gru 17:48
Trivial: Niech:
a − bok kwadratu,
r − promień okręgu,
P
k − pole kwadratu,
P
o − pole koła,
P
f − pole zacieniowanej figury.
P
k = a
2
P
o = πr
2
| | 1 | | 1 | | 1 | |
Pf = |
| Pk − |
| Po = |
| (a2 − πr2) |
| | 4 | | 4 | | 4 | |
| | 1 | | a2 | |
Pf = |
| (a2 − π |
| ); Pk = a2 |
| | 4 | | 4 | |
27 gru 17:52
zenon: dzieki
27 gru 18:00
;lknjbhn: δδπ
22 sty 16:30