miejscami zerowymi funkcji kwadratowej sa liczby -6 i 1. oblicz 3*f(94)/f(-24)
bart: miejscami zerowymi funkcji kwadratowej sa liczby −6 i 1. oblicz3*f(94)f(−24)
27 gru 17:41
bart: nie wiem co tu wykabinowac.. mam dwa rownania z tymi miejscami zerowymi i −b/2a=−3,5 ale to
wynika z dwoch poprzednich..
27 gru 17:42
bart: nooo
27 gru 17:50
Godzio:
zapisz postać iloczynową, i podstaw dane, współczynnik a się skróci
27 gru 17:52
Eta:
f(x)= a( x+6)(x−1) , dla a≠0
f(94)= 9 300a
f(−24)= 450a
teraz dokończ......
27 gru 17:54
bart: ano tak, dzieki
27 gru 17:56