| 1 | 3 | |||
b)y= | x+ | |||
| 2 | 4 |
| 1 | ||
y= | x−2
| |
| 2 |
| 1 | ||
A= ( | ,?)
| |
| 3 |
| 1 | 1 | |||
y= | * | −2
| ||
| 2 | 3 |
| 1 | ||
y= | −2
| |
| 6 |
| 5 | ||
y=−1 | ||
| 6 |
| 1 | ||
0= | x−2
| |
| 2 |
| 1 | |
x=−2+0
| |
| 2 |
| 1 | 1 | ||
x=−2 |: | |||
| 2 | 2 |
| 1 | ||
y= | *0−2
| |
| 2 |
W D wyjdzie D=(−2,−3), a co do zadania pierwszego to za x podstaw sobie kilka liczb, np
−2,−1,0,1,2 i dla tych liczb narysuj sobie wykresy, to tylko funkcja liniowa wiec to nic
trudnego
czyli np w a) wyjdzie patrz tabelka powyzej, zaznaczasz wspolrzedne tych punktow
na ukladzie laczysz je linia ciagla i oto jest wykres ktory musisz narysowac