rozwiąż równanie
radek: hej mam takie równanie i nie wiem czy dobry mam wynik a odp nie ma w podr,,,,

Rozwiąż równanie: .x
2−2x−15=2x+6
mogłby mi ktos je ostatecznie rozwiazac zebym spr sobie czy mam dobrze

dziękuję i pozdrawiam
27 gru 15:35
Jack:
napisz swoje rozwiązanie a ktoś je na pewno sprawdzi
27 gru 15:37
Godzio:
x2 − 4x − 21 = 0 Δ = ..., √Δ = ...
x1 = 7 , x2 = −3
27 gru 15:37
radek: ok dzięki tak miałem

pozdrawiam
27 gru 15:41
radek: a jak by do tego narysowac parabole to jak by wygladala
27 gru 15:49
Godzio:

Coś takiego
27 gru 15:55
radek: ok dzięki
27 gru 16:10