matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczba rzeczywista
Pauliska:
Wykaz ze nie istnieje taka liczba rzeczywista x, aby suma tej liczby i jej odwrotności byla rowna 1. Prosze o pomoc:(
25 gru 22:08
Godzio:
1
x +
= 1 / * x
x
x
2
− x + 1 = 0 Δ = 1 − 4 = −3 < 0 −− brak rozwiązań
25 gru 22:16