kombinatoryka, zadanie tekstowe.
Szpadzistka991: Średnia wieku pracowników zakładu pani Ani liczącego 25 osób jest równa 26 lat. Jedna osoba
zwolniła się z pracy i wówczas średnia wieku pozostałych pracowników wyniosła 25 lat. Ile lat
miała krawcowa, która odeszła z zakładu?
25 gru 19:17
konrad509: Rozwiąż układ równań:
x/25=26
(x−y)/24=25
x − suma lat wszystkich pracowników
y − wiek tej która odeszła
25 gru 21:08
Eta:
x −−− wiek krawcowej,która odeszła z pracy
25*26 −x= 24*25
x=........
25 gru 21:21
Lala: Dziękuję bardzo
25 gru 21:28
Szpadzistka991: Dzięki wielkie.
25 gru 21:29