| dx | ||
∫ | = ... | |
| 3sinx + 4cosx + 5 |
| x | 2dt | 2t | 1−t2 | |||||
tg | = t; dx = | ; sinx = | ; cosx = | |||||
| 2 | 1+t2 | 1+t2 | 1+t2 |
| |||||||||||||||||
... = ∫ | = | ||||||||||||||||
|
| 2dt | 2dt | |||
∫ | = ∫ | |||
| 6t + 4 − 4t2 + 5 | −4t2 + 6t + 9 |
| −6 + 6√5 | 3 − 3√5 | |||
t1 = | = | |||
| −8 | 4 |
| 3 + 3√5 | ||
t2 = | ||
| 4 |
| ⎧ | −2A − 2B = 0 → B = −A | |
| ⎩ | 2t2A + 2t1B = 1 |
| 2 | A | B | |||
= | + | ||||
| −4(t − t1)(t − t2) | t − t1 | t − t2 |
| ⎧ | −2A − 2B = 0 → B = −A | |
| ⎩ | 2t2A + 2t1B = 1 |
| 1 | 1 | 1 | ||||||||||||||||||||||||||||
A = | = | = | = | |||||||||||||||||||||||||||
| 2(t2 − t1) |
|
|
| 1 | √5 | |||
= | = | |||
| 3√5 | 15 |
| √5 | ||
B = − | ||
| 15 |
| t − t1 | ||
...= A ln |t − t1| − A ln |t − t2| + c = A ln | | | + c. | |
| t − t2 |