matematykaszkolna.pl
Do autora strony Marcin W: Witam mam pytanie odnośnie hostingu na którym jest ta strona chodzi mi o hosting na którym można używać texa. Mam na home.pl konto ale tam nie ma takiej możliwości aby doinstalowali pakiety przynajmniej nie w buisness starter....
23 gru 14:51
think: Marcin, nie wydaje mi się aby forum funkcjonowało na tex−u. Jeśli chcesz wiedzieć więcej i mieć pewność, że otrzymasz odpowiedź pisz na bezpośredniego maila do Jakuba:
23 gru 16:25
Marcin W: Dzieki think. pewnie forum nie funkcjonuje na texu świadczyć o tym mogą choćby wzory i ich postać. Niemniej jednak ciekawi mnie to rozwiązanie z którego skorzystano tutaj ok napisze na maila który podałaś/eś emotka Dzieki
23 gru 17:05
Jakub: Witam. Forum to funkcjonuje o mój i b. skrypt w javascripcie. Trochę się sugerowałem składnią tex'a, ale tylko trochę. Przykładowo, aby zapisać w tex'u pierwiastek to się pisze \sqrt{10}. Na tym forum 10. Wszystkie polecenia javascript przekształca do kodu html. Z tego co wiem, to rozwiązania oparte na tex'u na innych forach, przekształcają to do plików graficznych. Natomiast rysowanie na tym forum to javascript + metapost + ghostscript.
23 gru 22:42