ile?
heej: log 7 przez 7pierwiastków z 7 ?
22 gru 22:30
22 gru 22:35
heej: nie log 7 z 7pierwiastków z 7 sorry
22 gru 22:36
bart: log7−log7√7 ale co dalej?
22 gru 22:37
think: log77√7
22 gru 22:37
Marcin W: log77√7=x
7x=71,5
x=1,5
22 gru 22:38
Marcin W: o to chodziło ?!
22 gru 22:38
heej: tak dzx
22 gru 22:39
heej: a log2 z pierwiastka 3 stopnia z 4 ?
22 gru 22:42
Marcin W: 2x=22/3
x=2/3
22 gru 22:45
heej: dzx
22 gru 22:46
...: mam pytanko.. skąd się wzięło log77√7? Dopiero zaczynam się uczyć logarytmów.. to z jakiegoś
wzoru?
23 gru 00:06
U: Trzeba było policzyć ile to jest log77√7.
Zapisujemy to sobie jako:
log77√7 = log7(7*70,5) = log771,5 = 1,5.
23 gru 00:41