szybko help
kamil: Oblicz:
2 x 2 + 5
22 gru 20:40
Sarkaz: Hahahhaha, stary jesteś gjenjalnny

!11

!1111

po prostu nie wiem jak to robisz, masz to coś!
Powinieneś występowac w stand−up perfomesnach!

w życiu tak się nie uśmiałem xD xD
22 gru 20:45
U: istnieje wzór:
ch
2x−sh
2x = 1
oraz:
−e
iπ = 1
ponadto:
∞
k=0
oczywiste jest też:
| | 1 | |
ln (lim(1 + |
| )n) = 1, gdy n →∞ |
| | n | |
jak również:
| | 5ne + 3n − 2 | |
lim |
| = 5, gdy n →∞ |
| | ne + 3 | |
a także:
γ(6) = 5!, gdy γ − funkcja gamma Eulera.
czyli:
| | 5ne + 3n − 2 | |
γ(lim |
| + 1) : 24 = 5 = b |
| | ne + 3 | |
zdefiniujmy sobie zmienną:
∞
| | 1 | | 1 | |
(∑ |
| + ln (lim(1 + |
| )n))(ch2x−sh2x − eiπ) = 2*2 = a |
| | 2k! | | n | |
k=0
skąd już łatwo wywnioskujemy, że a + b = 9.
22 gru 21:16
kamil: wielkie dzieki ' U ' za pomoc. pzdr
22 gru 21:17
bart: sarkaz, ogarnij.. skad wiesz z ktorej klasy jest chlopak? do dzis na pytanie 2+2x2 wielu
odpowiada ze 8, moze nawet Twoja mama..
22 gru 22:48
Marcin W: bart dlatego U mu to wytłumaczył możliwie prosto tak żeby każda mama zrozumiała niezależnie od
klas jakie skończyła...
22 gru 22:51
kasia: jakim cudem to bedzie 9...
według mnie jest to 12
22 gru 23:23