Sprawdź czy do wykresu funkcji należy punkt, podaj odpowiedź
Paweł: y=−2(x−4)(x+8) P=(−1,6)
22 gru 15:14
Rafał274:
f(−1) = −2(−1−4)(−1+8) =
22 gru 15:32
Paweł: f(−1) = 70 i jak to powinienem odczytać ? Należy punkt czy też nie? Odczego zależy by punkt
należał do wykresu funkcji ?
22 gru 16:36
bart: wynik powinnien wyjsc 6.. wyszlo 70 wiec nie nalezy, boze
22 gru 16:38
Paweł: aa dobra jaże 6 to nasze ,,y'' wiec dlatego jak wyszlo 70 to znaczy, ze nie pasuje, czyli pkt
P nie nalezy do wykresu, dzieks za pomoc
22 gru 16:45
bart: czyli zamiast f(−1) zapisuj sobie zawsze y, chociaz oba sa poprawne
22 gru 16:48