21 gru 21:40
Jack:
gdzie widzisz ten bład? (zajrzyj do komentarzy do tamtej strony)
21 gru 21:48
testoviron: na kartce wychodzi inaczej − z resztą tak samo jak w matlabie. a matlab się nie myli −
analizować błędu mi się nie chce i nie wiem w ogóle po co √1x jest rozwalana jako
funkcja wewnętrzna, przeca to to samo co x−1/2
21 gru 22:13
Jack:
a co wychodzi w mathlabie?
21 gru 22:15
Bogdan:
Nie ma błędu w rozwiązaniu.
| | 1 | | 1 | | | | −1 | | 2 | |
f'(x) = 2sin |
| *cos |
| * |
| = |
| *sin |
| = |
| | √x | | √x | | x | | 2x√x | | √x | |
| | −√x | | 2 | | −√x | | 2 | |
= |
| *sin |
| = |
| *sin |
| |
| | 2x*x | | √x | | 2x2 | | √x | |
21 gru 22:33
Jack:
też się wydaje że nie ma. Pewnie mathlab w innej formie podał rozwiązanie.
21 gru 22:37