proszę o pomoc
Niunia85: pomóżcie
oblicz granicę
n→
∞
21 gru 20:57
Niunia85: bardzo proszę
21 gru 21:18
Grześ: rozpisz mi mianownik osobno, ok

21 gru 21:22
Niunia85: nln*n
chodziło mi że lin dąży do +∞
21 gru 21:24
Niunia85: umie ktoś to zrobić?
21 gru 21:36
Godzio: Ta gwiazdka miedzy "In" a "n" oznacza coś konkretnego ?
21 gru 21:38
Niunia85: mnożenie
21 gru 21:39
Godzio:
no to zatem jaka liczba jest logarytmowana
In? * n
21 gru 21:40
Niunia85: nie wiem wogóle o co chodzi
mam podane takie zadanie
w mianowniku jest n do potęgi ln razy n
21 gru 21:41
Jack:
pewnie ma być "ln n"
21 gru 21:42
Grześ: myślałem trochę i mianownik chyba tak można zrobić:
| | 1 | |
nln n=n1lgn e = (nlgn e)−1=e−1= |
| |
| | e | |
Dobre przekształcenie

?D
21 gru 21:43
Grześ: kurde, pomyłka, sorry, sorry


Za bardzo się pośpieszyłem z tym :


:
21 gru 21:44
Niunia85: niech toś mi je zrobi całe, proszę
21 gru 21:45