sprawdzcie prosze
broda1: (x+1)(x−2)=x2+x+2x−2
21 gru 16:52
Marcin W: Lewa strona jest równa x2−x−2 wiec różna od prawej
21 gru 16:53
broda1: mnozysz kazdy przez kazdy
21 gru 16:56
Marcin W: nom
21 gru 16:58
broda1: co to znaczy NOM
21 gru 16:59
Marcin W: nom=Tak (mnożę każdy przez każdy)
21 gru 17:00
broda1: x*x=x2
x*2=2x
1*x=x
1*2=2 mi to wychodzi tak czyli (x+1)(x−2)=x2+x+2x−2
21 gru 17:06
Marcin W: broda nie bedzie
x*2 tam nie stoi 2 ale (−2)


czyli x*(−2)=−2x


podobnie bedzie 1*(−2) =−2
21 gru 17:10
Marcin W: L=x2−2x+x−2= ..itd
21 gru 17:11
broda1: dzieki
21 gru 17:18