matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
mały:
1
zlikwiduj niewymiwrność z mianownika
3
√
9
+
3
√
3
+1
21 gru 15:59
mały:
help
21 gru 16:05
R.W1.6l:
powiem tak a=
3
√
9
b=
3
√
3
+1
https://matematykaszkolna.pl/strona/1135.html
21 gru 16:26
Godzio:
właściwie to, a =
3
√
3
b = 1
1
a − b
a − b
*
=
a
2
+ ab + b
2
a − b
a
3
− b
3
21 gru 16:36
mały:
hyba łapię, wielkie dzięki Godzio
21 gru 16:50