;D
xyz.........: Majac dane P(A∪B)=0,5 i P(B')=0,5 oraz P(A∩B)=0,25 . Uporzadkuj rosnaco liczby P(A), P(A'),
P(B)
to bedzie tak 1−13+0,5−0,25 ? ?
21 gru 15:46
Marcin W: dokladnie tak samo jak tu pytales
70804 albo tu pytales
70805 z tego samego wzoru
co w tych przykladach wylicz sobie P(A), potem P(A')=1−P(A), bo P(B)=1−P(B') =0,5
21 gru 16:35
xyz.........: nie wiem jak ti zrobic
21 gru 17:05
xyz.........: nie wiem jak ti zrobic
21 gru 17:05
xyz.........: Marcin pomocy

!
21 gru 17:10
Marcin W: nie mam nic do dodania zadanie jest analogiczne do tych co ci podalem ze wzoru
P(A∪B)=P(A)+P(B)−P(A∩B)
wyznacz sobie P(A) wszystko masz P(B)=0,5 prawdop iloczynu też 0,25 i sumy tez 0,5 podstaw i
znajdziesz P(A). P(A')=1−P(A)
a P(B)=1−P(B')=0,5
21 gru 17:13