;)
xyz.........:

Przy danych ; P (A')=
13 ; P(A∪B)=
56; P(B)=0,5 oblicz P(A∩B)
21 gru 15:10
JeyAr: P(A∩B)=P(A)+P(B)−P(A∪B)
P(A') znasz...więc znasz P(A)
21 gru 15:13
JeyAr: dalej wiesz jak

?
21 gru 15:13
xyz.........: nie wiem:(
21 gru 15:16
xyz.........: nie wiem:(
21 gru 15:16
nikka: P(A') = 1 − P(A)
P(A) = 1 − P(A') = ...
i następnie skorzystaj ze wzoru, który podał Ci JeyAr ...
21 gru 15:25
xyz.........: | | 5 | |
to bedzie tak : 1−13+0,5− |
| ? ? |
| | 6 | |
21 gru 15:37
JeyAr: BRAWO
21 gru 15:44
xyz.........: dzieks
21 gru 15:47