oblicz granicę ciągu (an) o wyrazie ogólnym:
malaen: an = 3n−2n/4n−3n
21 gru 08:39
malaen: Jak obliczyc granice ciagu wyzej podanego? prooosze o pomoc
21 gru 08:40
JeyAr: | 3n−2n | |
| chyba tak, nie   |
| 4n−3n | |
21 gru 08:42
JeyAr: Jeśli tak, to po lewej stronie ekranu jest ściaga jak wpisuje się takie ułamki. Mamy zgadywać
jak wyglada ułamek

? Moga pojawić sie w tedy inne wyniki...
21 gru 08:43
Jacek:
an = −(2/4)n = −(1/2)n → 0
21 gru 08:45
JeyAr: wyłacz największa potęgę z mianownika i licznika przed nawias...
21 gru 08:45
JeyAr: Jacek: co ty piszesz


?
21 gru 08:48
21 gru 08:50
Jacek:
Jak to co?
Zgodnie z zapisem przecież nie ma tam nawiasów:
3n − 3n −2n/4n
21 gru 08:50
malaen: tak chodzilo mi o ulamek...dziekuje!
21 gru 08:50
21 gru 08:52
JeyAr: aaaaa

no chyba ze tak.....

niech się nauczy wpisywac.....malaen ułamki....
21 gru 08:53