:)
adaga:

...............................


Zestaw egzaminacyjny składa sie z 30 pytan. Umiesz odpowiedziec na 20 pytan. Losujes zestaw
zlozony z 3pytan . Jakie jest prawdopodobienstwo ze wsrod wylosowanych pytan sa trzy na ktore
umiesz udzielic odpowiedzi?
21 gru 00:02
Bogdan:
UMIEM NIE UMIEM | RAZEM
20 10 | 30
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−|−−−−−−−−−−−
A: 3 0 | 3
A − wylosowałem 3 pytania, na które znam odpowiedzi.
| | | | | | 20*19*18 | |
|A| = | * | = |
| * 1 |
| | | | 1*2*3 | |
| | |A| | | 20*19*18 | |
P(A) = |
| = |
| = ... |
| | |Ω| | | 30*29*28 | |
21 gru 00:42
adaga: nie jest tu czasem cos nie tak?
21 gru 14:23
Jacek: A co jest nie tak
21 gru 14:27
adaga: dziwna liczba mi wyszla
21 gru 14:50
Jack:
Byle była z przedziału <0,1>
21 gru 17:49
xyz.........: u mnie 1,2
21 gru 18:22
Jack:
Widać, że to co wyliczył Bogdan jest na pewno mniejsze niż 1.
21 gru 19:20
xyz........: to juz nic nie wiem
21 gru 19:37
Jack:
to pokaż jak Ci to wyszło.
21 gru 21:07
xyz..........: no 1,2
21 gru 21:33
Jack:
JAK to policzyłeś? Liczyłeś ten ułamek z końcowej postaci wzoru Bogdana?
21 gru 21:38
xyz..........: wymnozylam to wszystko i podzieliłam przez siebie
21 gru 21:42
Jack:
jesli wyszło Ci inaczej niż u Bogdana to masz niestety błąd.
21 gru 21:46
dzo;a: chyba sie nie rozumiemy bo bogus nic nie wyliczył
21 gru 21:48
Jack:
zdaje się że liczył prawdopodobieństwo...
21 gru 21:49
dzo;a: na samym koncu jest znak = tak? i mi wyszlo 1,2
21 gru 21:50
Jack:
masz trzy liczby w mianowniku i trzy w liczniku. Porównując pierwszą z góry z pierwszą z dołu
dostajesz liczbę <1. Potem drugą z góry z drugą z dołu znów będzie liczba <1 itd. Iloczyn
liczb mniejszych od 1 daje liczbę <1.
A tak wogóle, to możesz sobie poskracać i policzyć będzie już prościej.
21 gru 21:55
Bogdan:
Widzę, że muszę dokończyć rachunki.
Prawdopodobieństwo zajścia zdarzenia A:
| | 20*19*18 | | 57 | |
= |
| = |
| |
| | 30*29*28 | | 203 | |
21 gru 21:57
Jack:
21 gru 22:00
dzo;a:
21 gru 22:02