matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Mona:
Na ile sposobów można wybrać 3 karty spośród 24?
20 gru 22:53
Rafał274:
24
3
24!
=
(24−3)!*3!
20 gru 22:59
Bogdan:
Tak jest łatwiej obliczyć:
24
3
24 * 23 * 22
=
= ...
1 * 2 * 3
20 gru 23:07